PM Tors Trophy/SM 2024

PM

Eskilstuna Friidrott, Tors Trophy, Eskilstuna kommun och Svenska Friidrottsförbundet hälsar alla hjärtligt välkomna till 2024 års OCR SM 400m samt OCR World Series i Krusgårdsparken, Torshälla/Eskilstuna.

Allmän information

Tävlingsdagar och tävlingstider

Tävlingarna avgörs den 5 – 7 juli. Det är tillåtet att träna på banan fram till 2 timmar innan tävlingarna börjar. Första start på fredag 17:00, lördag 10:00 och söndag 10:00

Parkering (gratis parkering)

Det finns parkeringar vid Torshargs idrottsplats Germundsgatan 40, 644 30 Torshälla, som ligger 8–10 minuters gångväg från startområdet vid Krusgårdsparken, parkeringen vid Krusgårdsparken är endast till för funktionärer.

Efteranmälan

Senast 60 minuter före start av startgrupp/heat man ämnar starta i.

Nummerlappar/Armband

Utdelning/avhämtning av nummerlapp sker i Krusgårdsparken se skyltning på plats, medtag legitimation. Vi öppnar nummerlappsutdelningen kl. 14.00 på fredag, 08.30 lördag, 08.30 söndag. Obs! hämta din nummerlapp i god tid, senast 30min innan din start. Vi kan inte hålla starter pga sen ankomst.

Avprickning

I samband med att man tar ut nummerlapp/armband, så räknas det att man är avprickad.

Start

10 minuter innan start kontrolleras att man har nummerlapp, armband och chip, 5 minuter innan er starttid kommer vi att släppa in er i startområdet. Så håll koll på er starttid, vi kan inte hålla starter pga sen ankomst. Först efter att en startgrupp har startat loppet och lämnat startområdet får nästa startgrupp släppas in på startområdet.

Målgång

Målområdet är till för målgång och en kort stunds återhämtning.

Omklädning

Det finns ingen möjlighet till ombyte/dusch. (man kan skölja av sig i ån)

Toaletter
Finns på området (bajamajor).

Start/målområdet/banan

Start/målområdet/banan är endast för tävlande, funktionärer och media.

Dopingkontroll

Ett antal slumpvisa dopingkontroller kan komma att ske.

Hinderinstruktioner/regler för startgrupper i Elit och Age Group

  • Följ alla instruktioner från funktionärer/domare.
  • Säger en hinderdomare att hindret misslyckats ska ett band tas av/klippas av domare direkt och ges till domaren (ju snabbare bandet tas av desto snabbare kan man springa vidare). Det är inte ok att ta av bandet och bara slänga iväg det, det är den tävlandes ansvar att domaren får armbandet.
  • På hinder med start/mållinje (bräda med svart/gul markering) börjar hindret innan första brädan med svart/gul markering och slutar efter sista brädan med svart/gul markering. Man får inte röra eller ha någon kontakt med brädan som har svart/gul markering, ifall man gör det har man misslyckats med hindret.
  • I hindret får man inte röra/gå/använda marken eller använda hinderkonstruktionen som hjälp samt inte röra sådant som är markerat med svart/gul markering, om så sker har man misslyckats med hindret.
  • Endast ett försök per hinder på de hinder det står ”one attempt only”. Övriga hinder gäller fritt antal försök.
  • Att oavsiktligt snudda del av hinderkonstruktionen kan vara godkänt om man inte får någon fördel av det.
  • I höga hinder får man använda konstruktionen för att komma till starten av hindret men den får inte användas för att få extra fart eller fördel.
  • På hinder med ”lanes” gäller först till kvarn om fler deltagare kommer till hindret samtidigt.
  • Man får inte tränga sig förbi någon eller ”köra om” i samma ”lane” i hindret. Man får inte heller byta ”lane” i hindret, är den framför långsammare får man vänta innan hindret eller i hindret (utan att bryta mot hinderreglerna).
  • Efter sista hindret ska de som har alla band kvar hålla till höger och tydligt hålla upp armen med banden när de springer förbi domaren. Deltagare som inte har alla band kvar håller till vänster för att göra sina straffrundor, efter varje slutförd straffrunda får man ett armband och man ska ha 3 armband när man går i mål. Om man blivit av med alla 3 band efter det sista hindret på banan, får man fortsätta loppet och hålla till höger men måste lämna företräde till tävlande som fortfarande har armband kvar och tidschipet tas bort efter mellantiden strax före målgång av funktionär. Springer man i mål utan att ha genomfört sina straffrundor, diskvalificeras den tävlande. (man kan ej gå tillbaka efter man korsat markeringen som finns efter straffrundan)

FunRun Om du misslyckas med ett hinder får du göra om det om du vill, ifall du inte klarar hindret så klipper funktionären armbandet vid det aktuella hindret. (inga straffrundor om man inte klarar av hindret). och du kan alltid be dina lagkamrater eller andra deltagare om hjälp för att ta dig genom, över eller under. Det viktigaste är att du har roligt! 

 (Svenska deltagare i tävlingsklasser ska springa i sin förenings tävlingsdräkt)

Fredag 17:00 (OCR World Series)

Short Course +3km Elit och Age Group samt FunRun.

Lördag 10:00 (OCR World Series)

Standard Course +12km Elit och Age group samt 6km FunRun (Vid varvningen kommer det att stå ett bord där de tävlande kan ställa egna dricksflaskor, eller ha coacher som delar ut vätska.)

Söndag 10:00 (SM+OCR World Series)

400m Sprint, följande klasser ingår: P/F 14-15år, P/F 16-19år, M/K Seniorer, M 40+, K 40+.

Heatindelning och startgrupper, fredag/lördag/söndag

Tävlingshelgens samtliga startlistor och starttider finns på www.worldofraces.com under respektive tävling.

400m Sprint

I tidskvalet (SM och World Series) startar som regel fyra personer samtidigt. De tre snabbaste löparna i tidskvalet för respektive klass som representerar en svensk friidrottsförening blir SM medaljörer.

World Series avgörs sedan i en utslagsomgång. I semifinal 1 möts de löpare som placerade sig som 1:a, 4:a, 5:a och 8:a i tidskvalet. I semifinal 2 möts de löpare som placerade sig som 2:a, 3:a, 6:a och 7:a i tidskvalet. Till final går ettan och tvåan från de båda semifinalheaten.

Tidskval genomförs i fyra klasser Ungdomar, Juniorer, Seniorer och Veteraner 40+.

Start med åtta minuters tidsintervaller, fyra löpare per heat. De åtta bästa tiderna går till semifinal i World Series.

Protest/överklagan

Överklagan kan inlämnas av den tävlande själv eller någon som företräder honom/henne inom 30min. Det är tillåtet att styrka Händelseförlopp med ex videofilm, juryns beslut kan inte överklagas.

Deltagarens ansvar
Stanna hemma om man upplever sjukdomssymptom eller är sjuk.
Följa arrangörernas information och instruktioner och under sitt deltagande agera på ett sätt som underlättar för arrangören att genomföra en säker tävling.

All deltagande sker på egen risk, under 18 år krävs målsmans godkännande för att delta.(Se till att era försäkringar täcker idrotts/motionslopp, gör dessa inte det så går det bra att teckna t.ex. Folksam Motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som idrottar). Bilder och videos som tas av arrangören på deltagaren under tävlingen, har arrangören har rätt att använda dessa bilder till marknadsföring etc. utan att ersättning utgår till deltagaren. Deltagaren samtycker genom att anmäla sig till tävlingen.

Upplysningar: Tävlingsansvarig Jari Forsman info@torstrophy.se

                         Banansvarig Håkan Dahlbäck info@torstrophy.se

Rulla till toppen