PM Tors Trophy/RM/OCR World Series

Tävlings-PM

Eskilstuna Friidrott, Tors Trophy, Eskilstuna kommun och Svenska Friidrottsförbundet hälsar alla hjärtligt välkomna till 2023 års OCR-Riksmästerskap samt OCR World Series i Krusgårdsparken, Torshälla/Eskilstuna.

Allmän information

Tävlingsdagar och tävlingstider

Tävlingarna avgörs den 4-6 augusti. Det är tillåtet att träna på banan fram till 2 timmar innan tävlingarna börjar. Första start på fredag 17:20, lördag 10:00 och söndag 10:00, starttider för respektive startgrupp framgår av tidsprogrammet som publiceras under onsdagen 2 aug.

Parkering(gratis parkering)

Det finns parkeringar vid Torshargs idrottsplats Germundsgatan 40, 644 30 Torshälla, som ligger 8–10 minuters gångväg från startområdet vid Krusgårdsparken, parkeringen vid Krusgårdsparken är endast till för funktionärer.

Nummerlappar/Armband

Utdelning/avhämtning av nummerlapp sker i Krusgårdsparken se skyltning på plats, medtag legitimation. Vi öppnar nummerlappsutdelningen kl. 15.00 på fredag, 08.30 lördag, 08.45 söndag. Obs! hämta din nummerlapp i god tid, senast 30min innan din start. Vi kan inte hålla starter pga sen ankomst.

Avprickning

I samband med att man tar ut nummerlapp/armband, så räknas det att man är avprickad.

Start

Ca 5 minuter före din/er starttid kommer vi att släppa in er i startområdet, så håll koll på er starttid. Vi kan inte hålla starter pga sen ankomst (utan nummerlapp/armband kommer man inte in på startområdet). Först efter att en startgrupp har startat loppet och lämnat startområdet får nästa startgrupp släppas in på startområdet.

Målgång

Målområdet är till för målgång och en kort stunds återhämtning.

Omklädning

Det finns ingen möjlighet till ombyte/dusch. 

Toaletter
Finns på området (bajamajor).

Start/målområdet/banan

Start/målområdet/banan är endast för tävlande, funktionärer och media.

Dopingkontroll

Ett antal slumpvisa dopingkontroller kan komma att ske.

Hinderinstruktioner för startgrupper i Elit och Age Group 

  • Följ alla instruktioner från funktionärer/domare.
  • Säger en hinderdomare att hindret misslyckats ska ett band tas av/klippas av domare direkt och ges till domaren (ju snabbare bandet tas av desto snabbare kan man springa vidare). Det är inte ok att ta av bandet och bara slänga iväg det, det är den tävlandes ansvar att domaren får armbandet.
  • På hinder med start/mållinje (bräda med svart/gul markering) börjar hindret innan första linjen och slutar efter sista. Man får inte röra/trampa på den gula brädan, ifall man gör det har man misslyckats med hindret. 
  • I hindret får man inte röra/gå/använda marken eller använda hinderkonstruktionen som hjälp, om så sker har man misslyckats med hindret.
  • Endast ett försök per hinder på de hinder det står ”one attempt only”. Övriga hinder gäller fritt antal försök.
  • Att oavsiktligt nudda del av hinderkonstruktionen kan vara godkänt om man inte får någon fördel av det.
  • I höga hinder får man använda konstruktionen för att komma till starten av hindret men den får inte användas för att få extra fart eller fördel.
  • På hinder med ”lanes” gäller först till kvarn om fler deltagare kommer till hindret samtidigt.
  • Man får inte tränga sig förbi någon eller ”köra om” i samma ”lane” i hindret. Man får inte heller byta ”lane” i hindret, är den framför långsammare får man vänta innan hindret eller i hindret (utan att bryta mot hinderreglerna).
  • Efter sista hindret ska de som har alla band kvar hålla till vänster och tydligt hålla upp armen när de springer förbi domaren. Deltagare som inte har alla band kvar håller till höger för att göra sina straffrundor, efter varje slutförd straffrunda får man ett armband och man ska ha 3 armband när man går i mål. Springer man i mål utan att ha genomfört sina straffrundor och har 3 armband, diskvalificeras den tävlande.(man kan ej gå tillbaka efter man korsat mållinjen)

Se övriga regler: www.torstrophy.se  (Svenska deltagare i tävlingsklasser ska springa i sin förenings tävlingsdräkt)

Fredag (RM)

Short Course +3km

Lördag (OCR World Series)

Standard Course +12km (Vid varvningen kommer det att stå ett bord där de tävlande kan ställa egna dricksflaskor, eller ha coacher som delar ut vätska.

Söndag (RM+OCR World Series)

400m Sprint

Heatindelning i M Elit fredag/lördag

I elitklassen delas startfältet upp i två heat om antalet anmälda är fler än vad som är lämpligt att ha på banan samtidigt. Förhoppningen är att de bästa löparna ska få möta varandra . För utländska löpare gör tävlingsledningen en bedömning av kapacitet utifrån tidigare meriter. Tävlingsledningen har också rätt att ge ”wild card” till Elit-heaten.

Enbart deltagare i elitklassen tävlar om placeringar i OCR World Series (Standard Course) och Riksmästerskapet för seniorer (Short Course).

De tre snabbaste pojkarna/flickorna födda 2004–07 som springer i junior-/ungdomsheatet (Short Course) blir medaljörer i juniorklassen i RM. Och de tre snabbaste löpare oavsett nationalitet blir medaljörer i Tors Trophy . I övriga tävlingsklasser delas startgrupperna in så att en eller flera age groups springer i samma heat, se tidsprogrammet.

400m Sprint

I tidskvalet (RM och World Series) startar som regel fyra personer samtidigt. Heatindelningen lottas. De tre snabbaste löparna i tidskvalet för män resp. kvinnor som representerar en svensk friidrottsförening blir medaljörer i RM.

World Series avgörs sedan i en utslagsomgång. I semifinal 1 möts de löpare som placerade sig som 1:a, 4:a, 5:a och 8:a i tidskvalet. I semifinal 2 möts de löpare som placerade sig som 2:a, 3:a, 6:a och 7:a i tidskvalet. Till final går ettan och tvåan från de båda semifinalheaten.

Tidskval genomförs i fyra klasser kvinnor, män, M+40 och Ungdom pojkar.

Start med åtta minuters tidsintervaller, fyra löpare per heat. De åtta bästa tiderna går till semifinal i World Series.

Tidskval

10.00                Kvinnor heat 1

10.08                Kvinnor heat 2

10.16                Kvinnor heat 3

10.24                Kvinnor heat 4

10.32                Män heat 1

10.40                Män heat 2

10.48                Män heat 3

10.56                Män heat 4

11.04                Män heat 5

11.12                Män heat 6

11.20                Män 40+, heat 1

11.28                Män 40+, heat 2

11.36                Ungdom pojkar, heat 1

11.44                Ungdom pojkar, heat 2

 Semifinaler OCR World Series

12.00                Kvinnor, heat 1

12.10                Kvinnor, heat 2

12.20                Män, heat 1

12.30                Män, heat 2

 Finaler i åldersklasserna

12.40                Ungdom flickor (final direkt)

12.50                Ungdom pojkar (fyra bästa från tidskvalet)

13.00                Kvinnor 40+ (final direkt)

13.10                Män 40+ (fyra bästa från tidskvalet)

Finaler OCR World Series

13.20                Kvinnor

13.30                Män

Heatindelning med starttider för samtliga deltagare kommer att publiceras under onsdagen den 2 augusti.

Protest/överklagan

Överklagan kan inlämnas av den tävlande själv eller någon som företräder honom/henne.

Det är tillåtet att styrka Händelseförlopp med ex videofilm, juryns beslut kan inte överklagas.

Deltagarens ansvar
Stanna hemma om man upplever sjukdomssymptom eller är sjuk.
Följa arrangörernas information och instruktioner och under sitt deltagande agera på ett sätt som underlättar för arrangören att genomföra en säker tävling.

All deltagande sker på egen risk, under 18 år krävs målsmans godkännande för att delta. (Se till att era försäkringar täcker idrotts/motionslopp, gör dessa inte det så går det bra att teckna t.ex. Folksam Motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som idrottar). Bilder och videos som tas av arrangören på deltagaren under tävlingen, har arrangören har rätt att använda dessa bilder till marknadsföring etc. utan att ersättning utgår till deltagaren. Deltagaren samtycker genom att anmäla sig till tävlingen.

Upplysningar: Tävlingsansvarig Jari Forsman info@torstrophy.se

                         Banansvarig Håkan Dahlbäck info@torstrophy.se

Rulla till toppen